IK BEN 9

CREA GEVOEL KIDS

Kinderen komen vanaf ongeveer 8 jaar in een nieuwe leeftijdsfase terecht. 

Over deze fase is over het algemeen niet zo veel geweten, toch is het opvallend hoe sommige kinderen tussen de acht en elf deze levensfase als lastig ervaren.

De ouders maken zich dan ook vaak zorgen omdat ze hun kind bijna niet meer herkennen en/of begrijpen.

Het kind wordt stiller of net brutaler, bijt van zich af, reageert heel afwisselend, ligt met z'n gevoelens in de knoop, enz....

*Toen onze jongste dochter in deze leeftijdsfase zat was dit, zowel voor mij als voor haar, een hele moeilijke periode. Als mama moest ik elke dag stevig in m'n schoenen staan. Ze haalde het bloed vanonder mijn nagels en probeerde de touwtjes gewoon over te nemen. Elke dag voelde als een gevecht, alsof ik volledig werd leeggezogen. Dit was zo ongelooflijk vermoeiend.

Ik dacht echt dat het nooit meer goed zou komen.

Het was zoeken en ploeteren tot ze wat ouder werd.

Gelukkige is het helemaal goed gekomen, ze is nu een schat van een meid waar ik super trots op ben !

Maak je dus geen zorgen mocht je je in dit verhaal herkennen....

Toen was er nog geen hulp en zeker geen uitleg over deze leeftijdsfase.

Het was gewoon zo, 'deal with it....'

Toen ik, enkele jaren later, yogalessen aan jonge kinderen begon te geven en deze ging begeleiden viel het me op dat vooral deze leeftijdsgroep veel ondersteuning nodig had. 
Ik was de gebeurtenissen met mijn eigen dochter ondertussen al lang vergeten maar toen ik hier even over ging nadenken viel het kwartje....

Ik ben me gaan verdiepen in deze leeftijdsfase door zelf een cursus te gaan volgen en heb daarna ook zelf een traject uitgewerkt.

*De basis voor het traject is een workshop voor ouders en verzorgers waarin de negenjaarsfase wordt uitgelegd.

Er worden heel wat handvaten en tips aangeboden, we gaan zelf op onderzoek uit, delen ervaringen en maken een geschenkje voor zoon-/dochterlief

*Wie interesse heeft kan instappen in het traject.

Hiervoor volgt een individueel gesprek met (één van) de ouders.

*We starten met het traject,  

Na 3 sessies volgt telkens een telefonisch gesprek met de ouders. 

Ik werk met een groepje van maximum 6 kinderen waarin de belangrijkste gevoelens, waarmee de kinderen vaak worstelen, aan bod komen. 

*Als afsluiter volgt een gratis talenteninterview met elk kind afzonderlijk zodat het kind extra in zijn of haar kracht komt te staan.

Na het succes van de vorige Crea Gevoel Kids heb ik het traject uitgebreid zodat jullie, ouders,  nog meer aanwezig en betrokken zijn.

Heb je graag nog wat extra info of een vraag? 

Stuur gerust een mailtje!

Ik kijk er alvast heel erg naar uit om jou en je zoon/dochter te mogen ontmoeten en met jullie samen te werken !

 De Witte Lotus
 
info@dewittelotus.be
T. 0496/03.29.97
BE57 1030 3623 5935
  • Facebook Social Icon

Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze materialen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van De Witte Lotus  behoudens en slechts voor zover anders bepaald in regelingen van dwingend recht (zoals citaatrecht), tenzij bij specifieke materialen anders aangegeven is.